Filler

Information:

Filler består av ämnet hyaluronsyra som finns naturligt i vår kropp med uppdrag att ge fukt och spänst till vår hud. I takt med vårt naturliga åldrande minskar vår mängd hyaluronsyra, detta leder då till att huden tappar elasticitet, rynkor framträder tydligare och huden blir torrare. Filler injiceras under huden med en tunn nål av en sjuksköterska. Med en fillerbehandling kan syftet vara att skapa volym, återge fukt, definiera konturer, korrigera asymmetrier, jämna ut fina linjer, förebygga spår av åldrandet eller till och med föryngra huden. En fillerbehandling har hållbarhet i cirka 6–12 månader men kan finnas kvar i kroppen betydligt längre än så. Kroppen bryter stegvis ner ämnet, därför kan en fillerbehandling behöva upprepas efter några månader för att bibehålla bästa resultat. Tiden resultatet varar varierar beroende på hudens tillstånd, behandlat område, produktmängden som injiceras, injektionstekniken och livsstilsfaktorer som solning och rökning. Den genomsnittliga hållbarheten av läppbehandlingar är kortare än för behandlingar av andra områden. Efter första fillerbehandlingen av läpparna rekommenderas en påfyllning inom fyra månader för bästa resultat. Resultatet kan variera och inte garanteras.

Vissa filler innehåller Lidokain som kan ge positivt resultat i dopningstester.Jag arbetar med Restylane, Aliaxin samt Molderm vilka är produkter som är icke animaliska och bygger på hyaluronsyra. Samtliga produkter är CE märkta och har högsta certifiering av säkerhetskontroll i Europa, ISO 13485. Kliniken har en heltäckande patientskadeförsäkring, behandlingsskadeförsäkring samt ansvarsförsäkring via Folksam.

Att tänka på innan behandling:

Boka en konsultation minst 48 timmar innan du önskar göra din behandling (gäller ej om du har varit på samma behandling under de senaste 6 månaderna). Jag behandlar ej kunder som är under 18 år, har en pågående infektion i kroppen, är gravida eller ammar. Om du äter E-vitamin, C-vitamin eller Omega 3 är det bra om du gör ett uppehåll två veckor innan behandling. Undvik alkohol samt smärtstillande och antiinflammatoriska läkemedel så som Aspirin, Ipren, Diklofenak, Treo och Naproxen dagarna innan behandling. Om du tar blodförtunnande läkemedel kan det vara bra att kontakta din vårdcentral för en eventuell nedtrappning innan behandling. Är du osäker på någon medicin så är du varmt välkommen att rådfråga. Undvik att göra en behandling innan en planerad resa, pga. komplikationsrisken. Du kan med fördel för att minimera smärtan ta två Alvedon 500 mg 40 minuter innan behandling (OBS, inte Ipren).


Att tänka på efter behandling:

  • Undvik att massera, gnugga eller röra behandlat område efter behandling.

  • Vid behandling av tinningar, kindben, tear trough eller käklinje rekommenderar jag att sova på rygg första natten efter behandling och med ett nytvättat örngott.

  • Undvik makeup och hudkräm under 12 timmar.

  • Undvik alkohol och rökning under 24 timmar.

  • Undvik träning och bastu under 48 timmar.

  • Undvik solarium en vecka efter behandlingen.

  • Undvik solarium, extrema temperaturer samt solljus en vecka efter behandlingen.

  • Hjälp gärna behandlingen på traven genom att hydrera dig lite extra med vatten under de närmsta veckorna efter behandling.

Eventuella biverkningar: 

Eftersom en nål används är det sannolikt att det kommer att blöda lite från injektionsstället. En svullnad uppstår oftast efter behandlingen som generellt sitter i upp till tre dagar, en diskret svullnad finns kvar i upp till två veckor efter behandlingen. Andra biverkningar i form av blåmärken, smärta och klåda kan uppkomma. Skulle fillern hamna i ett större kärl kan biverkningarna bli fler och allvarligare, en påtaglig smärta, värmeökning, svullnad och en marmorerad missfärgning kring området kan vara symtom på detta som kan leda till nekros (vävnadsdöd) om det inte behandlas tid. Denna komplikation är mycket sällsynt och behandlas med läkemedel som alltid finns att tillgå på kliniken. Andra biverkningar som har rapporterats är; missfärgning eller fläckar på injektionsstället, abscesser (bölder, varfyllda hålrum), granulom (knölar bestående av kornig vävnad), allergisk reaktion, infektion, tyndall effekt (sken av blåaktig nyans genom huden), migration av filler samt svullnader som uppkommer en tid efter behandling. Indurationer (förhårdnader) eller knutor kan utvecklas på injektionsstället. Om några av dessa symtom kvarstår i mer än en vecka, eller om andra biverkningar utvecklas, ska du informera din sjuksköterska så snart som möjligt så att han/hon kan förorda bästa behandling.

Du som kund kommer att få signera en hälsodeklaration samt ett informerat samtycke på kliniken innan behandlingen påbörjas. Vänligen notera att jag endast tar betalt via Swish eller Klarna. Ta med giltig legitimation till din bokade tid!