Restylane Skinbooster ®

Information:

Restylane Skinbooster ® är en hyaluronsyrabaserad produkt som ger fukt och spänst till din hud. Produkten injiceras ytligt antingen med vass nål eller med trubbig nål (cannula), efter detta fördelas hyaluronsyran jämnt och fint under huden. Produkten stärker och återfuktar huden och har även en remodellerande effekt på vävnad som börjar tappa sin spänst, detta genom att öka produktionen av kollagen och elastin. Restylane Skinbooster ger dig bättre hudkvalité, fuktbalans samt får din hud att se yngre ut. Resultatet kan variera och inte garanteras.

Restylane Skinbooster görs i en serie om två behandlingar med en månads intervall. I vissa fall med mer uttalade ålderstecken kan en tredje behandling vara nödvändig för optimalt resultat. Samtliga produkter jag arbetar med är CE märkta och har högsta certifiering av säkerhetskontroll i Europa, ISO 13485. Kliniken har en heltäckande patientskadeförsäkring, behandlingsskadeförsäkring samt ansvarsförsäkring via Folksam. 

Att tänka på innan behandling:

Boka din konsultation minst 48 timmar innan du önskar göra din behandling (gäller ej om du har gjort samma behandling inom de senaste 6 månaderna). Jag behandlar ej kunder som är under 18 år, har en pågående infektion i kroppen, är gravida eller ammar. Om du äter E-vitamin, C-vitamin eller Omega 3 är det bra om du gör ett uppehåll två veckor innan behandling. Undvik alkohol samt smärtstillande och antiinflammatoriska läkemedel så som Aspirin, Ipren, Diklofenak, Treo och Naproxen dagarna innan behandling. Om du tar blodförtunnande läkemedel kan det vara bra att kontakta din vårdcentral för en eventuell nedtrappning innan behandling. Är du osäker på någon medicin du tar så är du varmt välkommen att rådfråga mig. Du kan med fördel för att minimera smärtan ta två Alvedon 500 mg 40 minuter innan behandling (OBS, inte Ipren). 

Att tänka på efter behandling: 

  • Undvik att massera, gnugga eller röra behandlat område efter behandling.

  • Undvik makeup och hudkräm under 12 timmar.

  • Undvik alkohol och rökning under 24 timmar.

  • Undvik träning och bastu under 48 timmar.

  • Undvik solarium en vecka efter behandlingen.

  • Undvik extrema temperaturer samt solljus två veckor efter behandlingen.

  • En lyckad behandling förutsätter god egenvård av huden. Var därför noggrann med rengöring och använd återfuktande kräm både morgon och kväll.

  • Hjälp gärna behandlingen på traven genom att hydrera dig lite extra med vatten under de närmsta veckorna efter behandling.

  • Jag rekommenderar ett nytvättat örngott till natten efter behandling.

Eventuella biverkningar: 

Eftersom en nål används kan det blöda lite från injektionsstället. Biverkningar kan förkomma i form av sticksvullnad, rodnad, blåmärken samt ömhet. Små upphöjningar vid injektionsstället kan förekomma ett par timmar och upp till ett dygn efter injektionen. Det föreligger en mycket liten risk för infektion samt allergisk reaktion vid injektionsbehandling. I sällsynta fall har biverkningar i form av missfärgning eller pigmentering i anslutning till injektionsstället förekommit. Skulle produkten hamna i ett större kärl kan biverkningarna bli fler och allvarligare, en påtaglig smärta, värmeökning, svullnad och en marmorerad missfärgning kring området kan vara symtom på detta som kan leda till nekros (vävnadsdöd) om det inte behandlas tid. Denna komplikation är mycket sällsynt och behandlas med läkemedel som alltid finns att tillgå på kliniken.

Du som kund kommer att få signera en hälsodeklaration samt ett informerat samtycke på kliniken innan behandlingen påbörjas. Vänligen notera att jag endast tar betalt via Swish eller Klarna. Ta med giltig legitimation till din bokade tid!