Kosmetisk tatuering - Powderbrows

Upplev det senaste inom ögonbrynsteknik - Puderbryn/Ombre bryn!

Denna banbrytande metod är en form av pigmentering, även känd som permanent makeup eller kosmetisk tatuering, som utförs med en specialmaskin och en tunn nål för att skapa en naturlig skuggningseffekt i huden.

En av de mest lockande egenskaperna hos Puderbryn/Ombre bryn är dess mildhet gentemot huden jämfört med traditionell microblading. Med denna teknik kan du förbättra eller förstärka formen på dina ögonbryn på ett skonsamt sätt. Det är det perfekta alternativet för dig som önskar att slippa daglig sminkning och ändå njuta av välformade ögonbryn.

En kosmetisk tatuering av denna typ förväntas hålla i ca 1-2 år, men detta kan variera beroende på flera faktorer såsom hudtyp, ålder, hormonella förändringar, eventuella sjukdomar, mediciner och individuell skötsel av tatueringen. Det är viktigt att komma ihåg att vi alla har unika förutsättningar, vilket innebär att exakt hållbarhet inte kan garanteras. Vi rekommenderar påfyllning mellan 1-1,5 år, då det behövs mycket pigment kvar för att kunna kapsla in nytt.

Faktorer som exponering för sol, klor och saltvatten kan påverka pigmentets livslängd och leda till blekning över tid. Därför är det viktigt att vara försiktig med att skydda ögonbrynen från dessa element för att förlänga hållbarheten.

Vissa hudtyper kan vara mer utmanande att arbeta med, såsom tjock hud, extremt fet hud, hud med grova porer, tidigare tatueringar eller ärr. Dessa förhållanden kan göra att pigmentet inte tas upp på samma sätt som på en normal, problemfri hud, vilket kan kräva fler och mer frekventa påfyllningar för att upprätthålla det önskade resultatet. Observera att dessa extra påfyllningar inte ingår i det ordinarie priset och kan debiteras separat.

Ta steget mot perfektion med Puderbryn/Ombre bryn och låt oss skapa ögonbryn som förblir vackra och definierade längre än någonsin tidigare.

Vår behandlingsprocess för Puderbryn/Ombre bryn är noggrant utformad för att säkerställa att varje klient får det bästa resultatet och en behaglig upplevelse.

kontraindikationer: Rådfråga oss alltid innan behandling.

 • Ha sår, utslag, psoriasis, rosacea eller eksem på området.

 • Gjort djupgående hudbehandling i området de senaste 2 veckorna (botox, laser, kemisk peeling mm.)

 • Ha någon blodsmittade sjukdom, blödarsjuka eller keloidärrbildning.

 • Rådfråga Barnmorska vid gravid/ammande.

Inledning av behandlingen: Först applicerar vi en bedövningssalva på det behandlade området för att säkerställa din komfort under proceduren. Efter 15-20 minuters verkan, noggrant mäter vi ditt ansikte för att identifiera dina exakta proportioner och skapa en brynform som kompletterar din ansiktsstruktur på bästa möjliga sätt. Tillsammans kommer vi överens om den önskade formen för dina ögonbryn.

Läkning och eftervård: Efter behandlingen kan huden bli irriterad och rodna, men detta är normalt och avtar vanligtvis inom ett par timmar. Initialt kan tatueringen verka mycket intensiv, men upp till 10-50% av pigmentet som applicerats kommer att stötas bort under den första veckan när sårskorpan bildas och faller bort. Det slutgiltiga resultatet blir synligt först efter total läkning, vilket är efter återbesöket är helt läkt. 

Efteråt: Ett återbesök måste alltid göras mellan 4-6 veckor för att säkerställa att resultatet är optimalt. Ibland kan fler än en behandling vara nödvändig för att uppnå det önskade resultatet.

För att undvika infektioner och maximera resultatet: Följ noga våra riktlinjer före och efter behandlingen:

 Före besöket:

Förberedelse före besöket inkluderar att undvika vissa substanser och meddela eventuella sjukdomar eller graviditet. Detta så att vi har möjlighet att ta ställning om behandling kan genomföras eller inte.

 • Köp hem bepanthensalva, det är den salva du kommer smörja dina bryn med.

 • Duscha och tvätta håret gärna samma dag eller kvällen innan.

Samma dag som behandling ska du unvika:

 • Äta starka mediciner

 • Vara alkoholpåverkad.

 • Koffein (kaffe, te, cola)

 • Omega3-tabletter, C-vitamin (undvik några dagar innan)

 • Värktabletter

Efter besöket:

 • Efter behandlingen bör du undvika vatten på ögonbrynen i ca 7- 10 dagar och använda bepanthensalva morgon och kväll för att underlätta läkningsprocessen.

 • Under de första 7-10 dagarna bör du undvika användning av krämer och smink i ögonbrynsområdet samt aktiviteter som kan orsaka ökad svettning eller friktion.

 • Under de följande 30 dagarna: Sola inte, använd inte solarium, ljusterapier, kemiska peeling, fruktsyror, mikrodermabrasion, krämer som innehåller anti-age faktorer. Undvik alltid laserbehandlingar över det behandlade området, eftersom de kan förstöra pigmentet och orsaka brännskador. Användning av antibiotika och hormonbehandling kan leda till en snabbare förlust av pigment. Skydda alltid ögonbrynen från solen med SPF (inte under de första 14 dagarna). Tänk på att från dag 1 använda ett rent örngott på din kudde.

 • Tänk på att alltid ha solskydd på brynen under sommaren, för att bevara dem så länge som möjligt, då solen strålar bleker alla sorter av tatueringar.  När de är nygjorda är det extra viktigt att skydda dem från solen under läkningstiden.

 • Undvik att sminka dig direkt på området tills att såret har läkt då detta kan leda till infektioner samt påverka färgpigmentet. 

 • Skrapa eller klia inte på skorpan, den ska trilla bort av sig själv. (Pigment som inte har hunnit fästa sig kommer annars följa med.)

Slutsats: Ditt engagemang för eftervård och följa av våra rekommendationer kommer att påverka det slutgiltiga resultatet av din behandling. Vi förser dig med all nödvändig information och vägledning för att säkerställa att du får långvariga och vackra ögonbryn.

Väl på plats kommer du att få skriva under ett intyg på att du följer dessa regler både för min och din säkerhet.

Vi är dedikerade till din säkerhet. Vänligen observera att vi inte utför behandlingen på personer under 18 år utan målsmans tillstånd.